پویشهای مجازی با عنوان «پسته را ارزان نمیفروشیم» صنعت پسته را به خطر میاندازند

فرماندار رفسنجان گفت: محدود افرادی در فضای مجازی پویشهایی با عنوان پسته را ارزان نمیفروشیم راه انداختند و اکثر مردم هم در گروههای مختلف این پویشها (کمپینها) را میبینند و پسته را به بازار عرضه نمیکنند و این عدم عرضه خطر جدی برای صنعت پسته است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی در نشست تخصصی صادرات پسته اظهار کرد: کارشناسان جهاد کشاورزی رفسنجان در پایان تیرماه امسال میانگین درصد پوکی را ۲۰ درصد اعلام کردهاند که به دلیل گرمای هوا در مردادماه به نظر میرسد میزان پوکی افزایش یافته و حدود ۳۰ درصد خواهد بود.
فرماندار رفسنجان گفت: طبق آمار انجمن پسته ایران از ابتدای مهر تا پایان مرداد ماه معادل ۱۴۸ هزار تن پسته خشک به مصرف رسیده است که از این میزان ۲۳ هزار تن پسته در داخل ایران مصرف و ۱۲۵ هزار تن آن صادر شده است و طبق برآوردها باید ۲۰ هزار تن پسته داشته باشیم.
وی افزود: به نظر میرسد که خرده مالکان به دلیل مخارجی که خرد مالکی دارد در همان ۶ ماه ابتدای سال محصولی، پسته خود را میفروشند و این میزان مانده پسته انبارها در اختیار کسانی است که به پول آن نیاز ندارند و آن را عرضه نمیکنند.
رضایی بیان کرد: پیش بینی انجمن پسته ایران برای محصول سال جاری ۱۹۰ هزار تن بوده است که در آبان ماه مجدد این آمار به روز رسانی شده و میزان تولید پسته اعلام خواهد شد.
وی گفت: امسال نسبت به سال قبل میزان کالچینی افزایش پیدا کرده و در رفسنجان حدود ۵ هزار هکتار کالچینی داشتیم که جزو آمار تولید مغز سبز به شمار میآید.
رضایی افزود: در کل کشور در مقایسه با سال قبل رقم احمد آقای وضعیت خوبی داشت، رقم فندقی احتمالاً حدود ۱۰ درصد نسبت به سال قبل کمتر باشد رقم کله قوطی حدود ۳ سال است محصول خوبی نداشته و امسال در رتبه سوم ارقام تجاری قرار دارد و بعد رقم اکبری را داریم.
وی گفت: بیشترین نسبت پسته خندان را در ارقام اکبری و احمد آقایی و بیشترین نسبت پسته ناخندان را در ارقام کله قوچی و فندقی داریم، ضمن اینکه امسال میزان پسته ناخندان و روآبی در ارقام گرد مثل فندقی بالاست.
رضایی تصریح کرد: با کسر میزان پوکی از میزان محصول پیش بینی شده امسال و با توجه به مانده انبار محصول سال ۱۴۰۲ به نظر میرسد پسته در دسترس برای سال جاری تفاوت زیادی با سال قبل نداشته است.
رضایی خاطرنشان کرد: معدود افرادی در فضای مجازی کمپینهایی با عنوان پسته را ارزان نمیفروشیم راه انداختند و اکثر مردم هم در گروههای مختلف، این کمپینها را میبینند و پسته را به بازار عرضه نمیکنند و این عدم عرضه، خطری جدی برای صنعت پسته است.
وی گفت: در رابطه با صادرات هم آنچه مسلم است همه اجزا صادرات دست بخش خصوصی نیست شاید با تشکیل ستاد عالی پسته در وزارت جهاد کشاورزی همه دستاندرکاران اعم از بانک مرکزی، سازمان حفظ نباتات، استاندارد، سازمان توسعه تجارت و غیره در یک مکان جمع شده و بتوانیم اهمیت پسته را نشان دهیم تا تصمیم درست بگیرند.