نماینده رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی گفت: باید از ظرفیت کشورهای عضو دو پیمان شانگهای و بریکس برای صادرات پسته استفاده کرد و به علت تک محصولی بودن رفسنجان و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد بایستی به مردم کمک کرد زیرا زندگی آنها به کشاورزی پسته وابسته است.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، احمد انارکی محمدی شامگاه ۲۷ شهریورماه در مراسم افتتاحیه هشتمین جشن ملی پسته رفسنجان با بیان اینکه هر کسی صادرکننده پسته شده است، اظهار کرد: امروز دیگر بحث بازار جهانی است که باید بازارهای جدید را ایجاد کرد که به دنبال بازارهای جدید هستیم تا بخشی از بازار پسته را به کشورهای اوراسیا، مالزی، روسیه و هند وصل کنیم.
وی ورود تکنولوژیهای جدید را در حوزه کشاورزی بسیار مهم دانست و گفت: در اسپانیا و یونان کشتها جدید صورت می گیرد و کمترین تکنولوژی را داریم و تولیدی که تکنولوژی نداشته باشد هیچ تبادل و تجارت خوبی صورت نمیگیرد. با وزیر اقتصاد صحبت کردیم که یا بحث تهاتر را ایجاد کنید یا به کشاورزان اجازه دهید. تولیدی که هیچ تکنولوژی نداشته باشد چطور میتواند با دنیا رقابت کند؟ هیچ تبادل و تجارت خوبی صورت نمیگیرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه گفت: برگشت ارز باید به صورت تهاتری برای واردات تجهیزات کشاورزی باشد که شرکت تعاونی پسته سالهای قبل سموم و ماشینآلات و … را وارد میکرد که امروز هم میتوانیم این موضوع را دنبال کنیم.
انارکی محمدی بیان کرد: مردم رفسنجان از ۲۵۰ سال پیش باغهای پسته را با زحمت و مشقت زیادی احداث کردند و در حال حاضر به دلیل عدم برنامه و آگاهی و علم و دانش که وارد کشاورزی شده است با مشکلات عدیدهای مواجه هستند که آموزش امری مهم است تا کشاورزان در تولید پسته موفق شوند.
وی افزود: زمانی ۶۰ هزار حلقه چاه کشاورزی در ایران حفر شده بود که در حال حاضر ۸۶۰ هزار حلقه چاه وجود دارد که تا سال ۹۰ دبی آب بالا رفت ولی از سال ۹۰ دبی آب کاهش یافت و این نشان می دهد آب سفرههای زیرزمینی کاهش یافته است.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حال بحث در حوزه انتقال آب خلیج فارس است اما باید صرفهجویی کرد، افزود: ۹۷ درصد آب در کشاورزی و بخش کمی در صنعت صرف میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال در بحث کشت پسته، گنبد گرمایی دو ماه بر سر کشاورزان ما بود، افزود: امسال در بحث کشت پسته ۵۳ درصد محصول پسته به دلیل خاموشی و قطعی مکرر برق و گرما از بین رفت. متاسفانه هنوز قطعیها را داریم که با وزیر در این خصوص مطالبی مطرح کردم که در این برهه از زمان چارهاندیشی شود که بیش از این به محصول آسیب نرسد.
انارکی محمدی گفت: درد مردم را از نزدیک لمس کردید باز هم کمک حال کشاورزان باشید خصوصا پسته که ۹۵ درصد آن صادر میشود. از ۳.۶ میلیارد دلار صادرات ۱.۲ میلیارد دلار مربوط به صادرات پسته است.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سموم بیکیفیت گفت: کشاورزان حتی بیش از ۲۰ بار سمپاشی کردهاند اما این سموم همه پارازیتها را از بین برده اما آفتها را سازشپذیر و قویتر کرده است. فلهای سم و کود زیرپلهای تولید میشود و هیچ نظارتی بر بازار سموم نیست و به اسم سموم ایرانی و خارجی تولید و به بازار عرضه میشود.
انارکی محمدی با اشاره به دیگر مشکلات پستهکاران اظهار کرد: در بحث گازوئیل و سوخت شرمنده کشاورزان هستیم و باید حمایت صورت گیرد. در بحث انتقال حوضه به حوضه، جاهایی داریم که درخت ۵۰ ساله دارد اما زمین را نمیتوان آب داد چون آب نیست اما در زمین سنگلاخ دیگر آب وجود دارد اما اجازه انتقال این آب به زمین مثمر را نمیدهند و قانون مشکل دارد که اصلاح قانون تعادل بخشی نیاز است.