آب به سرچشمه رفسنجان رسید
قطعه دوم ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوبشرق کشور، مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به بهره برداری رسید.
به گزارش شایوردنیوز، امروز با حضور مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران، مسئولین استان و شهرستان قطعه دوم طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با دستور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
قطعه دوم خط انتقال آب که به طول ۱۵۰ کیلومتر و با ظرفیت انتقال ۳ متر مکعب بر ثانیه اجراء شده است که در محل مخزن ۳۰۰ هزار مترمکعبی مجتمع مس سرچشمه به بهرهبرداری رسید.
این ابرپروژه، بهمنظور حفظ ذخایر آبهای زیرزمینی، تأمین پایدار آب مورد نیاز صنایع، طرحهای توسعه در دست اقدام و… مجموعاً با سرمایهگذاری ۷۲۰۰۰ میلیارد ریال در چند فاز و قطعه اجراء شده است.
انتقال آب از دریا به صحرا
وزیر صمت در این آئین با پیام تصویری گفت: امروز بهره برداری از طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و استان های شرق کشور را داریم که اگر در تاریخ چند هزار ساله ایران بخواهیم یکی از روزهای تاریخی را ثبت کنیم امروز ۲۴ اسفندماه است.
رزم حسینی افزود: امروز با به ثمرنشستن رویایی ناباورانه انتقال آب از دریا به صحرا به وقوع می پیوندد.
رزم حسینی گفت: مرحله اول قطعه اول در آبان امسال از هرمزگان به معادن گلگهر سیرجان افتتاح شد و قطعه دوم هم امروز مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی افزود: قطعه دوم از گلگهر سیرجان تا مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به طول ۱۵۰ کیلومتر و از مس سرچشمه به اردکان یزد هم به طول ۵۵۰ کیلومتر انجام شده است.
رزم حسینی بیان کرد: کل انتقال آب از خلیج فارس در قالب خط دوم انتقال آب، از هرمزگان به اردکان یزد ۸۳۰ کیلومتر انجام شده است که بزرگترین اتفاق در تاریخ ایران است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۷ انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی و استان های شرق کشور را کاری مهم عنوان و اجرایی شدن این طرح را به مسئولان مورد تاکید قرار دادند و گفتند بخش خصوصی را در اجرای این طرح تشویق کنید تا سرمایه گذاری انجام شود.
رزم حسینی تصریح کرد: کل انتقال آب از آب شیرین کنهای استان هرمزگان به استانهای خراسان جنوبی و خراسان رضوی به میزان ۱۵۵۰ کیلومتر در حال انجام است که در حال حاضر ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داریم.
وی اظهار کرد: خط سوم انتقال آب هم از استان هرمزگان به استان اصفهان به طول ۹۲۰ کیلومتر است و خط چهارم انتقال آب از سیستان و بلوچستان (چابهار) تا زابل به میزان ۸۰۰ کیلومتر است.
وزیر صمت با بیان اینکه با اجرای این ابرپروژه جمعیت تثبیت می شود و انتقال پایدار آب ظرفیت ها جدیدی را در حوزه اجرای طرح های عمرانی و اشتغالزایی ایجاد می کند، افزود: هم اکنون کشورهای حاشیه خلیج فارس روزانه ۲۶ میلیون متر مکعب آب از خلیج فارس را شیرین سازی و استفاده می کنند.
رزم حسینی خاطرنشان کرد: اگر این ۴ خط اجراء شود سهم ما ۶۰۰ هزار متر مکعب در روز می شود یعنی فاصله طولانی داریم با کشورهای حاشیه خلیج فارس که از استفاده از این آب دارند.