اخباراقتصادیایران و جهانکشاورزی و پسته

انارکی محمدی: دولت ۸۵ درصد تسهیلات طرح‌های نوین آبیاری را پرداخت می‌کند/بهره‌وری محصول پسته باید با کمک دانش‌بنیان‌ها افزایش پیدا کند

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که آب دغدغه کشاورزان است، گفت: طرحی که در مجلس می‌توان دنبال کرد حمایت از کشاورزان پسته‌کار است، به طوری‌که دولت اعلام کرده که ۸۵ درصد سهم تسهیلات اجرای طرح‌های نوین آبیاری را پرداخت می‌کند که ۱۵ درصد مابقی را کشاورز بایستی پرداخت کنند که خواهشمندیم کشاورزان از تسهیلات برای استفاده از آبیاری‌های نوین استفاده کنند.

به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، احمد انارکی محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتامیه «همایش ملی انتقال یافته‌ها در پسته» در سالن شهید پرتوی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان‌ اظهار کرد: ۷ هزار مترمکعب آب در گلخانه‌ها استفاده می‌شود که ۴۵۰ هزار کیلوگرم محصول برداشت می‌شود، در حالی‌که ما در باغات پسته ۶ تا ۷ هزار مترمکعب آب مصرف کرده و ۲۰۰ کیلوگرم پسته برداشت می‌کنیم که باید بهره‌وری را بالا برد.

انارکی محمدی بیان کرد: همایش انتقال یافته‌ها در پسته برای نخستین بار کلید خورده است و قطعا باید ادامه داشته باشد تا برای تولید محصول پسته با کیفیت و البته کمیت بالا تدابیر لازم اندیشیده شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: وضعیت کشور در بحث هزینه‌های بالا در حوزه کشاورزی که همه دنیا به این امر نگاه ویژه دارند باز هم مشکلاتی دارد.

انارکی محمدی با اشاره به اینکه بحث کشاورزی به هر دلیلی اعم از تکنولوژی، تحریم، صادرات و غیره مشکلاتی دارد ادامه داد: ۲۵ میلیون نفر در کشور از محل کشاورزی ارتزاق دارند و اکثرا هم روستایی هستند، با توجه به اینکه بارندگی ها هم امسال ۵۰ درصد نسبت به سال قبل کمتر بوده است که این برای کشاورزی مناسب نیست لذا تدابیر لازم نیازمند است.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه امسال تغییرات اقلیمی و افزایش دما را داشتیم در اواخر اسفند امیدواریم سرمای خوبی داشته باشیم و نیاز سرمایی درختان پسته فراهم شود.

آب دغدغه کشاورزان

انارکی محمدی خاطرنشان کرد: آب یکی از دغدغه های کشاورزی است که اگر نباشد امنیت غذایی و به دنبال آن امنیت ملی نخواهد بود.

وی ادامه داد: انتقال آب خلیج فارس تا رفسنجان ۵۰۰ کیلومتر به صورت پمپی صورت گرفته که هزینه‌بر است که در آینده مشکل آب خواهیم داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه متاسفانه عدم مدیریت کشور ما را به اینجا رسانده است، اظهار کرد: تکلیفی هم که برای صنعت گذاشتند قرار شد آب برگشتی را صنعت استفاده کند یا ذخیره باشد یا برای مصرف آب آشامیدنی باشد.

انارکی محمدی گفت: ما در رفسنجان ۷۰ میلیمتر و در گیلان ۳ هزار میلیمتر بارندگی داریم این در حالی است که نه در رفسنجان و نه در گیلان و‌ نه جاهای دیگر آب آشامیدنی نداریم.

وی ادامه داد: در بحث آب باید نهایت استفاده را از آب خلیج فارس داشته باشیم، تاکنون عربستان توانسته ۱۷ میلیارد متر مکعب آب از خلیج فارس برداشت و استفاده کند مگر خشک ترین منطقه نیست اما با استفاده از بهترین تکنولوژی از این آب بهره مند شده است.

انارکی محمدی تصریح کرد: بیشتر استفاده از فکر و روش‌های جدید و دانش بنیان‌ها می‌توان به بهترین نتیجه دست یافت و مراکز دانش بنیان می‌توانند برای استفاده از روش‌های تولید پسته با کیفیت و انبوه کمک کننده باشند.

۲۳ سانتی متر فرونشست زمین در رفسنجان

این نماینده مجلس مطرح کرد: ما فرونشست زمین در رفسنجان ۲۳ سانتی متری را داریم و اگر بارندگی هم در آینده داشته باشیم جایی برای ذخیره آن نداریم لذا باید صرفه جویی کرد.

۶ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی ایران

وی در خصوص صادرات هم گفت: در کشور ۶۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که ۶ میلیارد دلار از این رقم، صادرات محصولات کشاورزی است و برای برگشت ارز حاصل از فروش این محصولات تلاش داریم.

انارکی محمدی خاطرنشان کرد: باید برای صادرات فکری برداشت که در مجلس شورای اسلامی و با نهادهای مربوطه در تهران پیگیر این موضوع هستیم یکی از روش‌ها برای برگشت ارز هم قرار شد به صورت تهاتر و طلا باشد.

دکمه بازگشت به بالا