شایوردنیوز_گزارش/شرکت اروند چرخ جزء اولین و بزرگترین تولید کننده های رینگ در خاورمیانه است که توانست بعد از راه اندازی، اعتماد شرکتهای خارجی را جلب کند تا رینگ های این شرکت وارد بازارهای جهانی شوند اما تحریم ها همه معادلات مدیران شرکت را بهم ریخت. هر چند هر روز خبر می رسید که این کارخانه در آستانه تعطیلی است و کارگران بیکار خواهند شد اما با توان و پشتکار کارگران و مدیران، چرخ های کارخانه از کار نیفتاد.
کارگران تعدیل شدند، روزهای سخت از پی هم آمدند و رفتند اما مدیران شرکت در برابر مشکلات و سختی ها تاب آوردند، و موانع را یکی پس از دیگری طی کردند تا چرخ کارخانه پرحرارت بچرخد تا همین تعداد کارگر که مانده اند، چراغ کارخانه خاموش نشود و کارگران بتوانند نانی بر سر سفره خانواده شان بگذارند تا شرمنده همسر و فرزندانشان نشوند.
روزهای طاقت فرسایی گذشت اما اکنون متخصصان، مهندسین و کارگران رفسنجانی کارخانه ای که با تجهیزات اروپایی راه اندازی شده است را با دانش و توان مضاعف، صدرصد بومی سازی کرده اند تا رفسنجان شهر طلای سبز در صنایع ماشینسازی حرفی برای گفتن در دنیا داشته باشد و اکنون خبر می رسد که این کارخانه در حال توسعه فازهای بعدی و راه اندازی خط بازیافت کارخانه است تا شرکت به سوددهی برسد و تحریم ها به فرصت تبدیل شده اند تا بومی سازی در عمل نشان داده شود.
هر موج از تحریم بر شرکت اثر می گذاشت
مدیر عامل انجمن کارآفرینان شهرستان رفسنجان در حاشیه «برگزاری سومین تور رسانه و صنعت» و بازدید خبرنگاران از کارخانه اروند چرخ در خصوص مجموعه اروند چرخ بیان می کند: اروند چرخ جزء صنایع بینظیر در کشور است که اوائل دهه ۸۰ پایهریزی شد و اردیبهشت ۸۵ به مرحله تولید رسید که رینگ های آلومینیومی استاندارد خودرو را تولید می کند که اساس ایجاد این کارخانه برای تأمین قطعات مورد نیاز کارخانههای خودروسازی است.
بابک فارسی با بیان اینکه اروند چرخ در طول دورههای مختلف فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده است و هر موج از تحریم ها روی آن تأثیر بسیاری گذاشته است، اضافه می کند: تمامی تکنولوژی های اروپا در این مجموعه به کار رفته است که توسط نیروهای ۱۰۰ درصد بومی مدیریت میشود.
وی خاطر نشان می کند: کارخانه ای که آلمانها راهاندازی کردند، از همان ابتدا نیروهای بومی رفسنجان به ویژه از روستاها در این شرکت شروع به فعالیت و کار کردند و در حال حاضر ۲۶۰ نفر مشغول به کار هستند البته تا مرز ۵۰۰ نیرو در شرکت، کارها را پیش برده اند که به دلیل مسائل ناشی از تحریم ها، شرکت در طی سالهایی تعدیل نیرو داشته است.
تولید شرکت به ۵۵ درصد رسیده است
مدیرعامل شرکت اروند هم در گفتگو با خبرنگاران از روزهای سختی که کارخانه پشت سر گذاشته است، می گوید: با تلاشهایی که انجام گرفته است، تولید شرکت به ۵۵ درصد رسیده و ۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند. خسته هستیم اما از اینکه حرکت مثبتی صورت گرفته است، خوشحال هستیم و همه خستگی ها از تن ما خارج میشود.
شرکت های خارجی به ما احتیاج پیدا کرده اند
علی احسان از خبر خوشی که در روزهای اخیر شنیده است، حرف به میان می آورد و می گوید: خودروسازهای خارجی که بعد از تحریم اول برگشتند، مقدمات ورودشان به ایران در حال آماده سازی است؛ یعنی قبل از اینکه ما به آنها نیاز داشته باشیم آنها به ظرفیت موجود ایران نیاز پیدا کرده اند و امیدواریم وضعیت تولید همه واحدهای صنعتی در کشور به وضعیت ما قبل تحریم دوران اول و دوم برگردد.
مدیرعامل شرکت اروند چرخ خاطر نشان می کند: توانستیم ظرفیت تولید را از ۳ هزار حلقه رینگ به بالای ۶ هزار حلقه برسانیم که دوباره با تحریم های دور دوم روبرو شدیم که متأسفانه با تحریم ها خودروسازها مجددا به کشورشان بازگشتند.
وی اضافه می کند: کشور ایران به لحاظ تیراژ دهمین خودروساز دنیاست و سابقه ۵۰ ساله در صنعت خودرو دارد و نیروی انسانی بسیار خوب، انرژی ارزان و مشتریهای خیلی خوب برای خودرو داریم که هر خودروسازی به ایران ورود کند موفق خواهد بود.
فاز دوم کارخانه در حال راه اندازی است
احسان خاطر نشان می کند: واحد بازیافت کارخانه را راهاندازی کرده ایم که سود قابل توجهی نصیب کارخانه میشود اخیرا در حال راهاندازی واحد آلیاژسازی فاز دوم هستیم که ساخت و ساز شروع شده و کورههای آن خریداری شده و کار آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت اروند چرخ اضافه می کند: کلیه قطعات و ماشینآلات ما در داخل کشور تولید میشود؛ اگر چه در دوران تحریم ها و مسائل خاص و منحصر به فردی در کشور به سر میبردیم؛ اما ما بیکار ننشستیم و توانستیم تحریم را به فرصت تبدیل کنیم که این فرصت، دوره شکوفایی برای صنعت رینگ در کشور است.
اکنون روزهای خوب در راه است، صنایع و شرکت های بزرگ رفسنجانی در کنار دیگر شرکت های ایرانی در اوج تحریم ها و بدعهدی اروپایی ها توانستند راه های ناهموار را با توان و دانش بومی هموار کنند تا نیازهای داخلی را رفع کنند و در کنار آن صادرات داشته باشند و هم به توسعه کارخانه ها دست پیدا کنند و اشتغالزایی هم داشته باشند.
عکسها: فاطمه کریمی