مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: راهاندازی خط هوایی «رفسنجان ایرلاین» و بهرهوری از حمل و نقل ترکیبی با تکیه بر توانمندیهای منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان بسیار ضروریست و توسعه شهرستان را در پی خواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، روح الله بهرامشاهی در نشست هماندیشی با موضوع «حمل و نقل سه ضلعی در منطقه ویژه رفسنجان» اظهار کرد: در زمینه حمل و نقل جادهای هدفمان این است تا پایانه باربری در منطقه ویژه مستقر شود و حمل و نقل هوایی نیز در فرودگاه رفسنجان فعال شود و با اخذ مجوز انبارهای تخصصی راه و شهرسازی، و با راهاندازی خط ریلی این سه ضلع حمل و نقل را در یک نقطه به اشتراک بگذاریم.
بهرامشاهی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی با تشکیل انجمن توسعه شهرستان و آمادهسازی زیر ساختهای حمل و نقل ترکیبی موجب جذب حمایت بخش خصوصی شده است.
مدیر منطقه ویژه رفسنجان اظهار کرد: فاصله منطقه ویژه اقتصادی تا فرودگاه ۱۲ کیلومتر است و یک جاده اختصاصی از فرودگاه تا انبارهای تخصصی ایجاد شود تا زمینه فعال سازی کارگو ترمینالها در فرودگاه و انبارهای تخصصی در منطقه ویژه راهاندازی شود.
وی با اشاره به راهاندازی خط ریلی و مصوبه سفر اول ریاست جمهوری شهید رییسی بیان کرد: رفسنجان به شبکه ریلی کشور وصل نیست و برای توسعه شهر، یکی از مهمترین موارد راه اندازی خط ریلی است. اتصال خط ریلی احمد آباد به منطقه ویژه و کرمان، با مشارکت مجتمع مس سرچشمه و بر اساس تفاهم مابین استانداری، شرکت راه آهن و مجتمع مس سرچشمه محقق خواهد شد.
وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان که دغدغه توسعه شهرستان را دارد، بر این اساس انجمن توسعه رفسنجان را تشکیل داده است.
بهرامشاهی در توضیح انجمن توسعه گفت: اعضاء این انجمن استادان و کارشناسان ارشد دانشگاه هستند که دوازده کارگروه، نیازها، ظرفیتها و توانمندیها را جمع آوری و آنالیز و به صورت تخصصی پروژههای راهبردی را مطالعه میکنند که این راستا به حمایت نیاز دارند.
بهرامشاهی تأکید کرد: کارگروه حمل و نقل ترکیبی با محوریت شرکت ناو صنعت راهاندازی شد که این شرکت میتواند حلقه مفقوده حمل و نقل ترکیبی باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه رفسنجان به زیر ساختهای برای توسعه منطقه ویژه اشاره کرد و گفت: طرح جامع توسعه منطقه ویژه مصوب شده و به سه هزار میلیارد بودجه نیاز داریم تا زیر ساختهای منطقه تکمیل شوند.
مهدی هاشمیان فعال بخش خصوصی که به منظور پیگیری راه اندازی ایرلاین رفایر و حمایت از حمل و نقل ترکیبی در این نشست شرکت داشت، بر ضرورت راه اندازی این شبکه تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این امر، لازم است جاده فرودگاه به منطقه ویژه وصل شود و حمل نقل هوایی باری راه اندازی شود.
وی به ۳۰۰ هزار هکتار باغ پسته در استان کرمان اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی منطقه ویژه نزدیکی به فرودگاه و باغهای پسته است که ما باید از این فرصت استفاده و با سهولت پسته تازه را صادر کنیم. بر اساس این که پسته تازه زود خراب میشود که حتما باید هوایی صادر شود و این نوع صادرات توجیه اقتصادی دارد.
هاشمیان خاطرنشان کرد: با توجه به این که دانشگاه ولیعصر (عج) به فناوری دست پیدا کرده که ماندگاری پسته را تا یک ماه افزایش میدهد؛ بنابراین حتی با هزینه حمل هوایی، باز هم صادرات پسته تازه توجیه اقتصادی دارد.
وی با بیان این که ۴۵ درصد از باغهای کشور در استان کرمان واقع شدهاند و از طرفی استان ما بهشت معادن ایران است، گفت: سرمایه گذاران مصمم هستند چند کارگو به رفسنجان بیاورند و از حمل و نقل ترکیبی جهت صادرات پسته بهره ببرند. به این ترتیب عملا به بازار بزرگ بینالمللی وصل میشویم.