حوزه صنایع پائین دستی مس به دانش و طرحهای ایدهپردازان سراسر کشور نیاز دارد
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری رفسنجان گفت: صنایع پائین دستی مس سالهاست که معطل مانده است و رویداد ملی توسعه صنایع پائین دستی مس عملا به این حوزه ورود کرده است و ایدهپردازان از سراسر کشور میتوانند ایدهها و طرحهای خود را ارائه دهند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، روحالله ابوالهادی در نشست خبری «رویداد ملی توسعه صنایع پائین دستی مس» با بیان اینکه اهمیت راهاندازی صنایع پائین دستی کاملا روشن است و اینکه از خام فروشی جلوگیری میشود، اظهار کرد: صنایع پائین دستی علاوه بر ارزش افزودهای که ایجاد میکند، مشکل اشتغال را هم حل کرده و بیکاری را کاهش میدهد.
ابولهادی با دعوت از طراحان و ایدهپردازان در حوزه صنایع مس بیان کرد: شرکت مس با همکاری دانشگاه ولیعصر عج به حوزه صنایع پائین دستی ورود کرده است و حوزه مس به دانش همگان نیاز دارد و ایدهپردازان از سراسر کشور میتوانند ایدهها و طرحهای خود را ارائه دهند و برای اولین بار این رویداد مهم در رفسنجان رقم میخورد که قطعا امیدبخش خواهد بود.
دبیر رویداد ملی توسعه صنایع پائیندستی مس افزود: حدودا ۷۰ درصد از مس کشور در رفسنجان تولید میشود اما ما نمیتوانیم جزیرهای عمل کنیم و به حمایتهای استانی و کشوری نیاز داریم و فنآوران و نوآوران با خیال راحت ایدههای خود را ارائه دهند و آنها صدرصد مالک ایده و طرح خود هستند.
مدیر مرکز نوآوری و شتابدهی شهید ستاری رفسنجان با ذکر مثال در حوزه فنآوری مس گفت: به طور مثال ایرانخودرو قطعهای که در ساخت آن مس به کار رفته است از خارج وارد میکند، ایدهپرداز میتواند ایده و طرح خود را در این بخش صنعتی ارائه دهد.
راهاندازی صنایع پایین دستی مس رفاه اجتماعی را بدنبال خواهد داشت
رضا رنجبر کریمی رئیس دانشگاه ولیعصر عج رفسنجان در ادامه گفت: علم، دانش و تحقیق باید به عرصه فنآوری و نوآوری بیاید تا اکتشافات و اختراعات صورت گیرد و انقلابهای صنعتی به همین علت شکل گرفتهاند و انقلاب صنعتی چهارم توسعه یافته انقلاب صنعتی سوم است و در واقع میخواهد صنایع را دیجیتالی کند.
رنجبر کریمی با بیان اینکه همه زیرساختها در دانشگاهها وجود دارد و میتوان تحولی را در صنایع رفسنجان ایجاد کرد، عنوان کرد: به این روش که مس خام را میفروشیم با سوبسیدهای یارانهای دولت در حوزه انرژی و…هیچ ارزش افزودهای ایجاد نمیشود.
رئیس دانشگاه ولیعصر رفسنجان گفت: کشورهایی به مانند آلمان، ژاپن، بلژیک اصلا معادن مس ندارند اما مس را از ما میخرند و به صنایع پائین دستی تبدیل کرده و خلق ثروت میکنند و بدنبال آن رفاه اجتماعی ایجاد میشود.
رنجبرکریمی عنوان کرد: اگر بتوانیم اکوسیستم نوآوری را در دانشگاه ایجاد کرده و همه در این اکوسیستم دخیل باشند، نوآوری ایجاد خواهد شد. دانشگاه در سه حوزه معدن، کشاورزی و انرژی که بحث روز دنیاست ورود کرده تا کارهای بزرگی در این زمینهها انجام گیرد.
وی هدف برگزاری رویداد را جمعآوری ایدهها و جذب سرمایهگذار دانست و گفت: ما همه توانمندیهای کشور را که در رفسنجان نداریم و در این رویداد بایستی همه توانمندیها و طرحهای سراسر کشور را زیر نظر دانشگاه ولیعصر جمع کرده و هدف این است که اشتغالزایی صورت گیرد تا منافع شهرستان هم در این رویداد شکل گیرد.
رنجبرکریمی اظهار کرد: این رویداد فقط مختص جامعه دانشگاهی و مبتکران نیست و همه افراد جامعه میتوانند در این رویداد شرکت کنند و ایدههای خود را ثبت کنند.