اجتماعیاخبارایران و جهانسیاسیگزارش

هر رأی یک گام رو به جلو

نویسنده: فاطمه ملایی/سردبیر

شایوردنیوز_یادداشت/زمانی که به ساعات پایان رأی‌گیری در روز جمعه ۸ تیرماه نزدیک می‌شدیم و تقریبا آمار رأی‌دهندگان به طور رسمی از تریبون وزارت کشور اعلام می‌شد، از همان لحظات آنچه ذهن‌ها را درگیر کرده بود، آمار پائین رأی‌دهندگان و میزان مشارکت مردم در مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بود و البته مشخص بود که در این ساعت‌های پایانی، درصد مشارکت بالاتر نخواهد رفت.

تقریبا رأی‌گیری رو به پایان بود که همه از مشارکت پائین حرف می‌زدند که این میزان مشارکت اصلا شایسته رئیس‌جمهور آینده کشور نیست. تقریبا در آن ساعت حدود ۲۳ میلیون نفر رأی داده بودند، فرض گرفته شد که اگر در دور اول هم کاندیدایی نصف آراء را از آن خود کرده باشد، واقعا در شأن و منزلت کشور ایران نیست که رئیس‌جمهوری با ده میلیون رأی وارد پاستور شود.

حال به هر دلیلی که ۶۰ درصد از واجدین شرایط تصمیم گرفته‌اند که ۸ تیرماه رأی ندهند که این میزان مشارکت در دور اول ریاست‌جمهوری باید آسیب‌شناسی شود. اما آنچه در این میان مهم است، این‌که در دور دوم ریاست‌جمهوری انتظار می‌رود که درصد مشارکت بالاتر رود زیرا هر چه مشارکت در انتخابات دور دوم ریاست‌جمهوری بالاتر باشد، نه تنها جایگاه کشور در عرصه بین‌المللی ارتقاء می‌یابد بلکه رئیس جمهور منتخب هم به همان میزان در عرصه بین‌المللی موفق‌تر عمل خواهد کرد و ایرانی قوی و مقتدر در مجامع بین‌المللی به نمایش گذاشته می‌شود و دشمنان را مأیوس می‌کند و از آن طرف هم در داخل رئیس‌جمهور منتخب با دلگرمی بیشتری کار خواهد کرد.

مقام معظم رهبری روز گذشته به میزان کم مشارکت در مرحله اول انتخابات اشاره کردند و گفتند: «مشارکت کم‌تر از حد توقع و خلاف پیش‌بینی‌ها بود، این مسأله عللی دارد که اهل سیاست و جامعه‌شناسان آنها را بررسی می‌کنند. خیلی‌ها مشکل و کار و گرفتاری دارند و یا به علل دیگر در رأی‌گیری شرکت نکردند که ان‌شاءالله در مرحله دوم اجتماع مردم پای صندوق‌های رأی، شوق‌انگیز و مایه‌ی آبروی نظام باشد. مشارکت مردم پشتوانه و مایه‌ی سربلندی نظام است، هر قدر مشارکت بهتر، صریح‌تر و روشن‌تر باشد نظام برای تحقق اهداف خود در داخل و پیگیری اهداف در مجموعه امتداد راهبردی کشور، از توانایی بیشتری برخوردار خواهد شد که این مسئله فرصت بسیار بزرگی است.»

به هر حال انتخابات در دور دوم تکمیل می‌شود و به نتیجه خواهد رسید. مردم با حضور خود در مرحله اول انتخابات، برای تعیین ۴ سال آینده خود گام برداشتند و اگر در مرحله دوم شرکت نکنند، آن زحمات و تلاش‌ها نتیجه‌ای نخواهد داشت. بالاخره در مرحله دوم هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست و از هر دو جناح در انتخابات ریاست‌جمهوری وجود دارد و هر فردی با هر سلیقه و نگرش سیاسی می‌تواند، کاندیدای مطلوب خود را انتخاب کند.

دکمه بازگشت به بالا