ده چاه کشاورزی رفسنجان به پنل خورشیدی مجهز میشوند

فرماندار رفسنجان گفت: چاههای کشاورزی این شهرستان برای رفع چالش قطعی برق به پنلهای خورشیدی مجهز میشوند که در فاز نخست ده چاه کشاورزی بر اساس شرایط مجازی که دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان اعلام میکند انتخاب خواهند شد. این امر در راستای نامگذاری شعار سال، جهش تولید با مشارکت مردمی توسط مقام معظم رهبری است بدین معنی که کشاورزان با تولید برق از انرژی خورشیدی میتوانند با مشارکت خود به رفع کمبود برق کشور کمک کنند.
به گزارش پایگاه خبری شایوردنیوز، حسین رضایی در کارگروه مدیریت برق ویژه پنلهای خورشیدی با اشاره به انباشت مشکلات از سالهای گذشته و برنامه ریزی برای رفع آنها بیان کرد: پنلهای خورشیدی برای چاههای کشاورزی که شرایط تامین مالی دارند، نصب خواهد شد تا کمک بزرگی به رفع ناترازی برق در کشور و از طرفی کمک به کشاورزان شود.
وی افزود: برای رفع ناترازی برق و کمبود انرژی در کشور یکی از راهها در شهرستان، خاموشی موتورپمپ چاههای کشاورزی در شش روز هفته یعنی از شنبه تا پنجشنبه آن هم از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۸ عصر است که در سال های قبل اجراء میشد.
رضایی ادامه داد: البته این موضوع مورد اعتراض کشاورزان به دلیل ایجاد پوکی در محصول کشاورزی پسته شد و امسال با تصمیم متخصصان کشاورزی، مهندسان برق و دیگر مسیولان به این نتیجه رسیدیم که استفاده از پنلهای خورشیدی در محل چاههای کشاورزی میتواند علاوه بر تامین برق مصرفی برای آبیاری باغها، برق مازاد نیز در بورس ارایه شود و به مدت ۲۰ سال به فروش رسد.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: وزیر نیرو نیز چندی پیش اعلام نمود که چاه های کشاورزی میتوانند به میزان ۸۰ درصد از ظرفیت برق چاه کشاورزی را به سیستم پنل خورشیدی مجهز کنند و از طرفی از مزایای این طرح که معاف از خاموشی چاه موتورهای کشاورزی در تابستان و فروش مازاد برق در بورس است برخوردار شوند.
وی خاطرنشان کرد: مطالعات دانشگاه ولیعصر رفسنجان مبنی بر معرفی ۶۰ چاه موتور کشاورزی دارای شرایط مناسب به زودی آغاز و به اداره برق شهرستان اعلام خواهد شد که در نتیجه پس از غربالگری آنها، ده چاه موتور انتخاب و برای اجرای پنل خورشیدی آماده میشوند.